1 / 6
SNEL & EFFICIËNT
IDEAAL VOOR CLUSTERAPOTHEKEN
2 / 6
VERWERKEN VAN MEERDERE RECEPTEN
(BATCH) ALS ZIJNDE ÉÉN RECEPT
3 / 6
AUTOMATISCH SORTEREN
MEER CAPACITEIT, MINDER ARBEIDSUREN
4 / 6
AUTOMATISCH BIJ DE GROOTHANDEL
BESTELLEN OF UIT VOORRAAD VERZAMELEN
5 / 6
MULTITASKING, GELIJKTIJDIG
ETIKKETEREN/SORTEREN EN VERPAKKEN
6 / 6
BESPAAR MIN. 50% PER RECEPTREGEL
T.O.V. CENTRAL FILLING
 
 • MEER
  CAPACITEIT
  MINDER
  ARBEIDSUREN
  Farma Sort logo
Referenties
Sinds de introductie van Speed Filling voor de Nederlandse markt in november 2015 hebben nu al meer dan 25 apotheken gekozen voor deze oplossing. Hieronder twee ‘ervaringsdeskundigen’ aan het woord, dhr. Brummelhuis van apotheek Heino en dhr. Kaijen van apotheek de Betuwe.
 • Apotheek Heino
  Peter Brummelhuis van Apotheek Heino heeft de SF-machine puur gekocht voor het behalen van efficiëntie- en kostenvoordelen. Hij sorteert nu de medicijnen op een centrale locatie in Heino voor twee locaties. Ondanks de wat grotere afmetingen van de SF-machine, paste dit prima in een voormalige bereidingskamer. De machine kan direct vanuit voorraad leveren of indien niet op voorraad automatisch bij de groothandel bestellen. Ook de koppeling met het Track & Trace systeem betekent een enorme efficiencyslag en kostenbesparing. De status van een recept is binnen Track & Trace op elk moment inzichtelijk en de afhaallocatie wordt op het etiket afgedrukt. Peter is dan ook zeer positief over deze nieuwe manier van sorteren.
 • Farma Sort
 • Alphega apotheek De Betuwe
  Local Filling gebeurde al langer handmatig in eigen huis maar nu zijn we in staat om dit proces te automatiseren en te optimaliseren met behulp van Speed Filling. Aangezien ruimte in een apotheek beperkt is zochten we een compacte machine om ons Local Filling proces te versnellen en te optimaliseren. Speed Filling voorziet in deze behoefte. Met minimale afmetingen kan deze machine in bijna alle apotheken geplaatst worden. Door de snelle en efficiënte werkwijze kunnen we ons proces verplaatsen van de avond naar de morgen. Vanuit het apotheekinformatiesysteem sturen onze apotheken rechtsreeks de Central-Filling orders naar Speed Filling. Alle benodigde geneesmiddelen worden s ’avonds automatisch door de bestel module bij de groothandel besteld en komen de volgende morgen binnen. Dan is het een kwestie van alles door de Speed Filler heen te halen zodat de recepten op tijd klaar liggen voor onze klanten.
 • Farma Sort